Anvendelsen af ​​polypropylenrør

Fordelene ved polypropylenrør er så indlysende, at ingen bestrider "set-not-put", spørgsmålet er på et andet plan - "der skal sættes -" disse, disse eller... ". Naturligvis udvikles markeder med stærkt potentiale som Rusland udviklet af virksomheder med meget forskellige tilbud: sortiment, kvalitet, prisfastsættelse mv. Silhuetten af ​​industrien kommer gradvist frem, hvor hvert punkt af vurderingen blev vundet af konkurrenter og unikt bestemmer størrelsen af ​​paien. som går til hver af dem. Lad os prøve med sådanne øjne for at se på det russiske marked af polypropylenrør.

For det første definerer vi kriterierne for evaluering af en så simpel, men ikke helt "åbenlyst" eller mere præcist ikke helt "gennemsigtig" klient, som polypropylen vandrør. Hvorfor så mystisk? Ja, fordi rørets kvalitet er vigtig for brugeren, afsløres efter langvarig drift og er slet ikke klart synlige fra producentens reklamebureauer. Her skal reglen "vi venter og ser" altid arbejde. Og siden i vores marked PP rør i over 20 år, kan vi drage konklusioner. Den vigtigste er allerede klar - metalrør går i glemsel, da konkurrenten er klart stærkere.

Styrken af ​​polypropylenrør

Enhver sejr på råvaremarkedet er tilstedeværelsen af ​​fordele, der bestemmes af svaghederne hos en konkurrent. I polypropylenrør er sådanne:

  • ingen korrosion i princippet, fordi materialet er kemisk inert;
  • betydelig vægt fordel - op til 9 gange
  • en komplet sejr over de "vandrende strømme", der ødelægger metalrør;
  • glat indre overflade, således at der under drift ikke er blokeringer;
  • nem installation;
  • ved drift er maleri ikke påkrævet;
  • holdbarhed op til 50 år - metalrør "lever ikke så længe."

Så den liste over fordele, som forbrugeren vælger PP-rør, blev bestemt. Nu er det fortsat at bestemme producenterne, der tilbyder os disse produkter.

Polypropylen rør marked

Normalt betragtes producenter af alle typer produkter som repræsentanter for visse lande. I denne tilgang er PP-rør på vores marked bredt repræsenteret af sådanne lande:

  1. Tyskland er traditionelt en stærk leverandør af produkter og materialer til den kemiske industri.
  2. Den Tjekkiske Republik udvikler også moderne teknologier og produktion af byggematerialer.
  3. Tyrkiet er hurtigt ved at få fart i områder relateret til forbrugermarkedet, kvaliteten er ikke altid op til mærket, men der er også virksomheder, der nyder prestige.
  4. Kina - en leverandør af produkter i alle områder og for enhver forbruger - holdes på bekostning af billighed, men viser undertiden gode egenskaber ved varerne, selv om du altid har brug for et "øje og øje".
  5. Rusland er en ny markedsdeltager, der hurtigt øger sin produktionskapacitet sammen med forbedret produktkvalitet.

Tyske rør

Blandt de tyske mærker er de mest berømte Banninger, Akwatherm, Wefatherm og Rehau. Banninger er kendt for sine plastrør over hele verden. Siden etableringen af ​​virksomheden har taget et kursus på markedets lovende behov, som giver dig mulighed for at holde dig foran konkurrenter med produkter af højeste kvalitet.

Nøglen til fremragende produktydelse er førsteklasses råmaterialer og et højt niveau af produktionsteknologi. Anvendelsesbredden er et karakteristisk træk ved avancerede produkter: industriel produktion, pneumatiske drev, varme- og vandforsyningssystemer, kunstvanding, landvindning - det er alle polypropylenrør fra det tyske firma Banninger.

Det samme kan gentages om andre tyske virksomheder på vores marked - Akwatherm, Wefatherm og Rehau. Dette er traditionelt produkter af høj kvalitet uden nogen klager. Prisen er høj, men ikke af skalaen, som en Mercedes før en Zhiguli. De, der ikke sparer på kampe, vælger den tyske producent af polypropylenrør.

Tjekkiske rør

Tjekkiet på det russiske marked har længe været kendt producent af plastprodukter ECOPLASTIC og FV-Plast. Sortimentet af PPR ECOPLASTIC rør består af plastik PN 10, PN 16, PN 20 og flerlags PN 20 kaldet ECOPLASTIC STABY. Det suppleres af et komplet udvalg af fittings. Omfanget af rørene i de tjekkiske producenter er hele vifte af varme- og vandrør til åbne og lukkede systemer i civil og industriel konstruktion, herunder de opvarmede gulve.

Tyrkiske rør

Tyrkiske rør er kendt fra producenter af TEBO, Pilsa, Valtek, Vesbo, FIRAT osv.

TEBO technics rør er tilgængelige i et diameterområde på 20-160 mm. I sortimentet er der også polypropylenrør forstærket med glasfiber. Den samlede vurdering af TEBO produktspecialister er "middelklasse". Bruges til varme- og vandforsyning, herunder og til industrielle formål. Derudover bruges de ofte til at transportere en stor liste over kemikalier.

Tyrkisk producent Pilsa fremstiller produkter, som er slidstærke, slidstærke og elastiske og gør det til brug i vandforsyningssystemer. Hvis fabrikantens anbefalinger følges under installationen, vil linjerne på disse rør tjene uden klager. Disse rør kan ikke anvendes i lukkede systemer og ved temperaturer over 95 grader Celsius.

Tyrkiske rør Valtek og Vesbo til lavprisprodukter er af høj kvalitet, men ulempen anses for at være et beskedent valg af beslag - de små ting, uden hvilke ledninger ikke kan gøres.

Kinesiske rør

Kinesisk producent af polypropylenprodukter Blue Ocean er et datterselskab af et britisk selskab og producerer en række kvalitetsprodukter. Især installatører som materialets fremragende plasticitet, hvilket påvirker kvaliteten af ​​svejsning af polypropylenrør. Der er kun en ulempe ved denne producents rør - de har en ydre diameter på røret, men dette påvirker ikke resultaterne.

En anden kendt kinesisk plastrørproducent er Dizayn. Forstærket rør af denne leverandør kræver stripping under svejsning, hvilket forenkler installationen. DIZAYN-polypropylenrørene overtager selvfølgelig deres niche på markedet, og kvalitetsindikatorerne for deres produkter er sammenlignelige med de førende europæiske producenter, men til en lavere pris.

Russiske rør

I løbet af raceprikken var Rusland ikke den første til at deltage, og perioden for dominans af konkurrenter på alle striber, men ved at manøvrere prispolitikker og forbedre teknologier er det muligt at langsomt vinde over sin køber. Der er stadig meget arbejde foran, men en start er blevet foretaget. Jeg er glad for, at russiske rør viser nogle signifikant bedre egenskaber end den nærmeste konkurrent - en kinesisk producent, og i nogle tilfælde pressede både tyrkiske og tjekkiske modparter, men til lavere priser.

Blandt de, der er blevet kendt, er der russiske eller joint ventures:

Produkter fremstillet af russiske PP-rør har alle de fordele, der er karakteristiske for denne type produkt. Man kan kun håbe at vi vil have en ferie... og meget snart.

Forbruger anmeldelser

Hvordan man vælger blandt mange tilbud, der aldrig vil fortryde. Nå selvfølgelig... reklame. Dette er vores første rådgiver, hvis vi ikke ved, at reklametjenesten til at sælge selv sne i midten af ​​vinteren. Ikke for at gøre mig glad, men at sælge mig et produkt til glæde, som de siger, på en anden adresse. Og vi tror på reklame, og det er ofte bare en markedsføringsbevægelse fra sælgeren. Og alligevel er der en vej ud - det er brugernes feedback. Der er trods alt ingen større autoritet end historien "fra den erfarne." Det gør det også Nedenfor er et par historier fra dem, der allerede har brugt polypropylenrør i mere end et år eller har installeret sådanne rør hele tiden.

Forstærket PPR-rør installeret på varmeboblen går, hvis ikke altid, så i det mindste meget ofte. Årsagen er den forskellige udvidelseskoefficient for aluminium og polypropylen plus trykket i røret, hvilket er større, jo højere er huset. Mit råd - ikke gider med de forstærkede rør og deres nøjagtige valg. Det er bedre at tage uhindret 20 bar polypropylen - det vil være en god sikkerhedsfaktor, fordi trykket i et system sjældent er større end 6 bar. Jeg vil ikke sige til kineserne, men det tyrkiske folk holder på med et bang.

Der er ingen problemer med koldt vand, men på den varme rørledning tre år senere bemærkede jeg hævelser, ganske små, men stadig. Føreren af ​​bolig- og servicetjenester rådede til at reducere strømmen af ​​kølemiddel ved indgangen til batteriet. Til sidst skal du sætte termostaten på batteriet. Det er svært at sige noget nu, vent og se, men logikken er der. Pipe Ecoplast, slags tjekkisk. Ingen andre kommentarer. Først lækkede det på forbindelserne - jeg gik med nøglerne og alt voksede sammen.

Når jeg installerede opvarmning, ønskede jeg at vælge et rør, tyrkerne-tjekkere. Efter installatørens råd tog de tyske rør Rehau. Dyrere, men ikke forgæves. Kammerat har en tyrkisk Valtek, da han er på en vulkan, selv om der er nogle specielle grunde, som ingen små hævelser, men ved når de bliver store, selv om de kendte mesterværker beroliget - "hvis der sker noget, vil det ikke være snart."

Det Kinesiske Hav har stået i næsten 10 år, og alt er stadig i orden. Men batterierne er aldrig varme, og når man installerer mesteren rådede til at tage det mere omhyggeligt, husker jeg ikke, men de tog mest pres. Der er ingen problemer med et koldt rør. Huset ligger ved siden af ​​jernbanen, tidligere i 10 år blev røret spist af strømmer i jorden, og nu er der ingen tegn - sandsynligvis bliver plasten ikke fordøjet.

Polypropylenrør efter flere års drift

På det første billede stod en tjekkisk ecoplastik på varmt vand i ca. 5 år ved en temperatur på maks. 50-55 grader, og et tryk på 6,5-7 kg. Den nederste sektion på dette foto er et nyt rør, det er klart, at laget af propylen er gennemskinneligt, mens propenet i de øvre sektioner har ændret farven selv inden i strukturen. Desuden jo tættere laget var at varmt vand. Jeg vil ikke dømme, hvordan dens egenskaber er forringet, men i hvert fald det solgte normalt.

De to andre billeder er et rør af ukendt oprindelse, med trykt tekst på russisk. Hun tjente i ca. 4 år, ca. under de samme forhold, der bogstaveligt talt hælder under fingrene. Stratifikationen går gennem hele vægtykkelsen, strukturen er løs, med mikrokaviteter på skæret.

Djey38 skrev:
rør af ukendt oprindelse, trykt med russisk tekst.

Og hvad er den russiske tekst læst ??

Djey38 skrev:
Tjekkiske Ecoplastics,

"Ecoplastics" læses tilsyneladende.
. Spørgsmålet for kønnere er en økoplastisk ikke-tjekkisk?

AlekSAN_dr skrev:
..Et spørgsmål til kendere, er der en ikke-tjekkisk økoplastisk?

AlekSAN_dr skrev:
og hvad er den russiske tekst læst ??

Ca.: Røret er beregnet til varmt vand.

AlekSAN_dr skrev:
"ecoplastic" læses tilsyneladende ??

En interessant proces er aging af plast under disse forhold. Råvarer af dårlig kvalitet her kunne ikke overvejes.

Ja.
Og vi har en låsesmed, præsenterer erstatning af den gamle chernyashki på p / p.
Hovedargumentet: "Levetid på mindst 25 år."

Djey38 skrev:
De to andre billeder er et rør af ukendt oprindelse, med trykt tekst på russisk. Hun tjente i ca. 4 år, ca. under de samme forhold, der bogstaveligt talt hælder under fingrene. Stratifikationen går gennem hele vægtykkelsen, strukturen er løs, med mikrokaviteter på skæret.

Her ville markeringen af ​​dette vrøvl være meget interessant.

Mutru4 skrev:
Vi har en låsesmed, lovpris at erstatte den gamle chernyashki på p / p

En normal fejl vil gøre det så nemt.

Mutru4 skrev:
Ja.
og vi har en låsesmed, god pris erstatning af den gamle chernyashki på p / p.
hovedargument: "levetid på mindst 25 år"

Ja det er det. Den ene med mig gnider også kunden: som 50 år gammel, verificeret. Jeg spørger ham: hvornår har du tid til at kontrollere det? Det betyder ikke noget, siger når det er vigtigt, at det er verificeret. Jeg overtalte alle samme kunder.

Mazayac skrev:
Her ville markeringen af ​​dette vrøvl være meget interessant.
En normal fejl vil gøre det så nemt.

Mest sandsynligt, fordi affald, - markeringer og nr. Sandsynligvis, kvalitet - vil naturligvis stå under visse betingelser. Jeg var interesseret i tysk, men det er ikke så nemt at finde det.

AndyMirror skrev:
Ja det er det. Den ene med mig gnider også kunden: som 50 år gammel, verificeret. Jeg spørger ham: hvornår har du tid til at kontrollere det? Det betyder ikke noget, siger når det er vigtigt, at det er verificeret. Jeg overtalte alle samme kunder.

I vores hus er de enkelte stigninger i det centrale organ allerede blevet erstattet af PPR-tyrkisk, med en indsnævring af diameteren - "alt er som det skal være" Så lød også i samtaler omkring 50 år, rørlæggere, tilsyneladende elsker at nævne denne figur.

Djey38 skrev:
Så lød også i samtaler omkring 50 år, rørlæggere, tilsyneladende elsker at nævne denne figur.

50 år er de ideelle betingelser for koldt vand, som det centrale organ ikke tilhører.

Djey38 skrev:
Individuelle stigninger i centralvarmestationen er allerede blevet erstattet af PPR-tyrkisk, med en indsnævring af diameteren

Nå, i Stavropol, kan det stadig ikke knække, men her er også modeen, og i virkeligheden sætter de huller på Centralorganet. I henhold til temperaturplanerne så centrifugeringspunktet på minus 42, strømningshastigheden på 95 pr. Distrikt slutter på denne tidsplan - under 42, sandsynligvis mere end 95 - som kedelhuset vil udstede

Lige hvor som helst bahnet. I 4 år på varmtvand til at blive sådan støv - jeg er i chok.

alexutel skrev:
Nå i Stavropol kan det stadig ikke knække, men her er også modeen nået, og tross alt sætter de assholes på CO. Ifølge temperaturplanerne så TSC på minus 42 feed 95 til microdistricten; som kedelrummet vil udstede

På dine langsigtede temperaturer er det noget..

Comfort shaman - Maniac på rørbenderen.

Comfort shaman - Maniac på rørbenderen.

Mazayac skrev:
Lige hvor som helst bahnet.

Ligner en antik rør ud. træ.

På det første billede Czech Ecoplastic

Jeg mødte 8-9 år gamle Pilsu, som også blev gul. Ved to-tre år gamle Fira på varmt vand ændres strukturen til porøs. Porerne er fyldt med, hvad der hyser ved lodning. Men det hele koster, falder ikke, selv dem med bobler på huden.

Desværre kan jeg ikke forestille mig det fra vores nord, hvor -50 er lige nu uden for vinduet, og temperaturen er over 100 grader i varmebærere ved 5-6 atmosfærer.

Og se på hvor meget plak og dette er ikke den sædvanlige rust - det er en koloni af bakterier, måske endda en falsk.

I Moskva er der hele mikroraen, der sidder på denne plastik, ikke ved, hvordan man kan kræve, men ved antallet af tandløse og tandklinikker er de russiske ledere.

Nu er der en kraftig lobby for disse plastik, virksomheder tjener bogstaveligt talt penge ud af tynd luft, kostprisen på sådanne rør er penny, og mange mennesker bliver ofre for disse hurtige, der i forfølgelsen af ​​overskud vil gå til forbrydelser.

God Win skrev:
Ved to-tre år gamle Fira på varmt vand ændres strukturen til porøs. Porerne er fyldt med, hvad der hyser ved lodning. Men det hele koster, falder ikke, selv dem med bobler på huden.

Tja, det er sikkert - i højovnen denne firat.
Porerne er fyldt med vand, hvad mere.
To år vil stå og allerede rådne og tyve?

Ovenfor i emnet er et eksempel på brugen af ​​PP på centralvarme af en boligbygning.
Pas på, selvlærte herrer!

Mens vi arbejder i beredskabstjenesten, er vi trætte af at køre PP, permanente pauser (FV plast, FD plast, RVK osv.) Her er et af de 3 år gamle FD plast fotorør.

Intet varmt vand.

Intet varmt vand.

I åbne varmtvandsforsyningssystemer er den samme opvarmning på returlinjen efter afkøling i DH-systemet, og i tilfælde af utilstrækkelig afkøling på DH, kan varmtvands temperaturen være i strid med standarderne. På et tidspunkt blev temperaturen på varmt vand målt ved et særligt termometer (så sandsynligvis en åben type), tallet var 97 grader, for længe siden. I dag bliver alle former for varmevekslere mere og mere bekymrede over at beskytte befolkningen mod forbrændinger og øge mængden af ​​varmtvand, der forbruges af måleapparater, og at få disse tal for hyppige er problematisk, når der opvarmes koldt vand til en varmtvands tilstand (normalt 50-60 grader mere - mindre ofte). Det er ikke rentabelt for leverandøren, fordi de betaler det samme beløb, men forbruger mindre fortynding af kulde).

Anton1986 skrev:
intet varmt vand

Hmm. Det ser ud som om alt er seriøst (">), og resultatet er en - ind i ovnen.
FV-Plast - Tjekkiet ligesom, og hvad, også affald?

Pp rør anmeldelser

Så hej igen. Efter gårsdagens indlæg har jeg ni abonnenter! Jeg ved ikke, hvem disse mennesker er, men tilsyneladende nogen interesseret i min opus) Da folk har brug for det, vil vi fortsætte. Jeg henledte opmærksomheden på kritikken om postens design, denne gang vil jeg forsøge at rette fejlene.

Nå, faktisk til emnet for posten. Hvad er polypropylenrør? Lad os ikke være forvredet en jomfru at lade ud som om vi ikke ved det, vi ved alle, hvad det er og hvorfor. Men hvad de er, mærkning og formål, prøv at genkende her. Først og fremmest lad os prøve at genkende mærkning af røret og hvilke oplysninger vi kan presse ud af det.

Paaaehali. Den første er producenten. Nå, der er intet at forklare. Den anden er typen af ​​anvendt polypropylen, selve råmaterialet (i det følgende benævnt PP). Her stopper vi og tygger mere.

Mærkning "PPH". Homopropylenprodukt, der anvendes i koldt vandforsyning, til pumpning af ætsende væsker, der ikke anvendes til varmt vand.
Mærkning "PPB" er et blokcopolymerprodukt. Det er lige modsat, det bruges til varmt vand og opvarmning, kan bruges i gulvvarme.
Mærkning "PPR", "PPRC". Hvis de to første mærker bliver svære at finde, vil denne blive fundet på enhver tæller af Santech. butik. Det er netop det rør, du laver opvarmning, vandfordeling mv. Den er lavet af tilfældig copolymer og universal, der anvendes i koldt vandforsyning, varme og varme.
Men det er alle baggrundsoplysninger til fælles udvikling. Selv om du vælger den forkerte type rør. Men mere om det senere.

Dernæst er diameteren vægtykkelsen og deres forhold til hinanden i parametrene S og SDR, rørtype, serie (alt dette fortæller dig lidt) og PN. Installatører beregner sjældent disse problemer, men PN er allerede vigtigt - tallet efter disse bogstaver angiver det nominelle tryk i stænger. Antag, at PN 10 angiver, at et rør med hele dette ufattelige tegn før PN overlevede 10 bar under test. Jo større denne værdi, jo tykkere væggen og mindre den indre diameter beregnes ved hjælp af parametrene S og SDR. Når hydrauliske beregninger skal overvejes.

Rørklasser:
1 klassedistribution varmtvandsanlæg 60 ° C, 50 års levetid

Klasse 2 distribution varmtvandsanlæg 70 ° C, 50 års levetid

3 klasse-lavtemperatur gulvvarme (varmt gulv fra PP)

4 klasse gulvvarme, lavtemperatur radiatorer, levetid 50 år, og det antages, at (i 50 år) vil systemet arbejde 2,5 år ved en temperatur på 20 ° C, 20 år ved en temperatur på 40 ° C, 25 år ved en temperatur på 60 ° C og 2,5 år ved 70 ° C

5 klassens høj temperatur radiatorer, levetid 50 år, og det antages, at systemet (i 50 år) vil arbejde 14 år ved en temperatur på 20 ° C, 25 år ved en temperatur på 60 ° C, 10 år ved en temperatur på 80 ° C og 1 år ved 90 ° C

Imponerende? Disse var alle parametre for PP, råmaterialer, rørmateriale) Lad os nu gå videre. Bogstaverne AL, Basalt (BAS) angiver tilstedeværelsen i rørlaget af glasfiber, aluminium eller basaltfiber. Det kan ses på en sektion af aluminium-sølvrør, tynd, basalt osv., Kan være af forskellige farver, det vigtigste er dets tilstedeværelse. PP har et koncept af lineær ekspansion. For eksempel vil en konventionel ikke-forstærket (med en lineær ekspansionskoefficient på 0,15) rør på 10 m ved en temperatur på 80 g indeni og 20 g i luft stige med ca. 10x0,15x60 = 90 mm. Dette er 9 cm ved 10 m. Dvs. jo højere temperaturen du indtager i røret, jo større bliver dens ekspansion, det bliver længere. Så der var ingen sådanne overraskelser, og de tilføjer et aluminium- eller basalt- eller glasdugslag. Med hjælp vil rørudvidelseskoefficienten være 0,03, og i 10 m bliver "stigningen" kun 10x0.03x60 = 18 mm. Hvis du skal lodde en lang varmeledning eller varmt vandforsyning, bliver sædvanligvis kompenserende sløjfer anbragt, hele forvandlingen går ind i dem. Hvis dette forsømmes, kan røret pludselig vokse i længden, hvile og bøje). I min praksis blev skræftet trukket sammen med flisen, da installatørerne lodne to piske af det sædvanlige rør til varmtvands hovedlinjen (djævelen vildlede tilsyneladende), betonede alt og lagde fliser på toppen. Skru over rør omkring 3 cm + fliser.

Basalt eller aluminium, hvad skal man vælge? For at arbejde med aluminium er der brug for specielle skruestik, stripping. Eller rod rundt med en kniv. Basalt er loddet på samme måde som et almindeligt rør. Basalt har en maksimal driftstemperatur på 90 grader, hvis hukommelsen ikke ændrer mig, aluminium-110. Det er dog stadig bedre at bruge metal generelt på de højeste temperaturområder.

Hvad skal kunden præcist vide fra hele teksten over? Rørklasse, forstærkning og PN. Mange vedrører PN og omfanget af brugen af ​​rør, som i princippet har ret til liv, hvis alle de angivne oplysninger om PP er sammenfaldende. Antag at PN 25, som er placeret i henhold til tabellerne til opvarmning og varmt vandforsyning, uden forstærkning, vil vokse meget godt i længden. Det viser sig, at der til opvarmning er brug for et forstærket rør af mindst klasse 4 og PN 20-25. Hvis du overtræder disse krav, vil røret ikke kun vokse i størrelse, men dets ressource vil også blive stærkt reduceret. Bump rundt om et par år.

Farven på selve røret. Her er alle en narre til sig selv, nogen tilføjer farvestoffer, nogen gør det ikke. Ingen praktisk værdi, bare farvestoffer. Det eneste er sorte rør, de er UV-beskyttede. PP er bange for ultraviolet stråling, så prøv ikke at tillade direkte sollys.

Nå, som det var syndens bruger. Den værste synd her er grådighed og uvidenhed. Forskellen i pris mellem klasser af rør og forstærket / ustyret er imponerende, og for en lægmand er begge kun et hvidt rør med den ønskede diameter. De tager billigere og tulit til opvarmning f.eks. Eller PN10. Efter alt hvad er meningen med overbetaling? (Det var sarkasme))

P. S. Jeg læste det selv flere gange. Nogen kan igen virke lidt rodet, men jeg ved ikke, hvordan man forklarer det lettere. Dette er trods alt en særlig referenceinformation. Jeg forstår perfekt, og jeg ved alt, hvad der er skrevet her, Jeg får penge til det Jeg kommer på tværs af dette på hvert websted, men det kan virke svært at nogen. Så jeg vil gerne svare på alle spørgsmål.

Bayanometer sagde, at jeg reklamerer knive og en drivaksel her (O_o), men vi var enige om)

Diskussioner og anmeldelser på forumet i Novosibirsk - NGS.DOM

Hus, bygning, reparation

opvarmning af polypropylen eller metalrør?

Alt der sker i livet er ikke tilfældigt.

09/13/10 10:16 Svar på meddelelsen opvarmning polypropylen eller metal rør? bruger deodat

09/13/10 10:36 Svar på meddelelsen opvarmning polypropylen eller metal pipe? bruger deodat

Kongen vil bestille, der bliver narre.

09/13/10 10:20 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger masterlook

Hvis hænderne vokser ud af w @ # s, betyder det at benene

09/13/10 10:38 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger bd

09/13/10 10:53 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger bd

Jeg er stærk! Jeg er stolt! Jeg blev født af naturen! Jeg er et skovdyr...
Hoodwinked (c)

09/13/10 10:31 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger bd

Kongen vil bestille, der bliver narre.

03/21/12 11:55 Svar på meddelelsen Re: opvarmning polypropylen eller metal pipe? bruger masterlook

03/21/12 14:00 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Sceneo

03/21/12 2:29 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger 888g

03/21/12 2:56 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? brugerforhandler

03/22/12 7:11 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger 888g

03.22.12 19:54 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Sceneo

03/23/12 08:24 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Sceneo

03/23/12 10:02 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? af frivillige

Det giver ingen mening at ansætte kloge mennesker og derefter fortælle dem, hvad de skal gøre. Vi ansætter smarte mennesker til at fortælle os, hvad de skal gøre. Steve Jobs

03/23/12 10:08 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Sceneo

Det giver ingen mening at ansætte kloge mennesker og derefter fortælle dem, hvad de skal gøre. Vi ansætter smarte mennesker til at fortælle os, hvad de skal gøre. Steve Jobs

23-03-12 11:09 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Tolmach

03/23/12 11:16 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? af frivillige

Det giver ingen mening at ansætte kloge mennesker og derefter fortælle dem, hvad de skal gøre. Vi ansætter smarte mennesker til at fortælle os, hvad de skal gøre. Steve Jobs

03/23/12 11:29 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? brugerforhandler

03/23/12 11:30 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Tolmach

23-03-12 14:24 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Sceneo

03/23/12 17:42 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Sceneo

03/23/12 21:50 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? brugerforhandler

03/24/12 13:39 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger serg613

03/24/12 2:20 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger serg613

Det giver ingen mening at ansætte kloge mennesker og derefter fortælle dem, hvad de skal gøre. Vi ansætter smarte mennesker til at fortælle os, hvad de skal gøre. Steve Jobs

03/24/12 14:30 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Tolmach

03/24/12 2:36 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Denznak

Det giver ingen mening at ansætte kloge mennesker og derefter fortælle dem, hvad de skal gøre. Vi ansætter smarte mennesker til at fortælle os, hvad de skal gøre. Steve Jobs

03/24/12 11:13 PM Svar på meddelelsen opvarmning polypropylen eller metal rør? bruger deodat

03/25/12 11:38 AM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Victor7200

03/25/12 19:48 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger KOLO

03/25/12 21:42 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Denznak

03/25/12 21:52 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Denznak

03/25/12 10:05 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? brugerforhandler

03/25/12 10:12 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger KOLO

03/25/12 10:41 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger Sceneo

At træffe beslutninger indikerer ofte, at en person er træt af at tænke.

03/26/12 01:27 Svar på meddelelsen Re: opvarmning polypropylen eller metal pipe? bruger Sceneo

03/26/12 08:36 Svar på meddelelsen Re: opvarmning polypropylen eller metal pipe? bruger KOLO

GOST R 52134-2003 TRYKKER FRA

03/26/12 09:27 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? af frivillige

03/26/12 12:05 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? af frivillige

03/26/12 12:07 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? af frivillige

03/26/12 12:39 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? brugerforhandler

03/26/12 12:55 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? af frivillige

03/26/12 12:56 Svar på meddelelsen Re: opvarmning polypropylen eller metal pipe? bruger KOLO

03/26/12 13:07 Svar på beskeden opvarmning polypropylen eller metal rør? brugerforhandler

03/26/12 1:12 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? af frivillige

03/26/12 13:33 Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? brugerforhandler

03/26/12 2:18 PM Svar på meddelelsen Re: Opvarmning af polypropylen eller metalrør? bruger forældreløse

Sammenligning af polypropylenrør fra forskellige lande

Du er her

På grund af det faktum, at der er mange producenter fra forskellige lande på markedet i dag, er forbrugeren ikke altid i stand til at vurdere produktets fordele på passende vis. Det anses for eksempel, at europæisk fremstillede PP-rør er et niveau højere end nogen analoge i kvalitet, og kun de er velegnede til VVS og opvarmning af en boligbyggeri. Men alt er ikke så irriterende annoncer.

Ukrainske rør LLC Rozma fremstilles ved hjælp af tjekkisk teknologi, hvilket betyder, at de ikke er ringere hvad angår produktegenskaber fra EU, men på grund af billig arbejdskraft er prisen lavere. Russiske kolleger kan ikke prale af sådan høj kvalitet. Vi vil gennemgå hvert produkt mere detaljeret for at forstå, hvilket polypropylenrør der er bedre for hvilket firma og om fremstillingslandet er vigtigt. Vi vil være baseret på reel feedback fra forbrugerne.

Polypropylen rør af ukrainsk produktion

I nabolandet er der ikke så mange gode fabrikker, men Rozma LLC kan helt sikkert tilskrives dem. Her er et ISO-certifikat, europæisk teknologi og fremragende ledelse. Trods den ustabile økonomi i staten som helhed, fortsætter produktionen af ​​polypropylenrør i samme tempo som før.

Polypropylenrør Rozma

Omfang af materialer specificeret af den ukrainske producent:

  • hjemlige opvarmning netværk;
  • Varmtvandsnetværk;
  • opvarmning;
  • varme gulve;
  • luftkanaler;
  • industrielle rørledninger;
  • landbrugsrørledninger (vandingssystemer og andre);
  • teknisk vandforsyning;
  • drikkevandstilførsel.

Udvalget af ukrainske rørtryk:

Mærket PN 16 - gælder for vandforsyningsnet og gulvvarme (fiberforstærket Fiber og Ital aluminium produceres);

Mærket PN 20 - gælder for højtryksvandforsyningsnet og til lavtryksvarmesystemer (Fiber og Ital aluminium forstærket med glasfiber er produceret);

Mærket PN 25 - gælder for varmt vand og varme netværk (fiberforstærket Fiber og Ital aluminium produceres).

Anmeldelser om ukrainske materialer

Forbruger anmeldelser på polypropylenrør LLC "Rose" er nemt at finde online, både i ukrainske og hviderussiske og russiske fora. Normalt deler brugerne positive indtryk, sjældne undtagelser fortæller hovedsageligt om den dårlige kvalitet af installationen, udført uden hensyntagen til anbefalingerne eller forkert lagring af materialet, hvilket førte til efterfølgende skader på rørene.

Tjekkiske polypropylenrør

Tjekkiske PP-rør betragtes som en slags standard. I mange år har eksistensen af ​​mærker, kvaliteten af ​​materialer forblevet konsekvent høj. De vigtigste producenter er Ekoplastik og FV-Plast.

WAWIN Ekoplastik rør

Anvendelse af materialer specificeret af den tjekkiske producent:

  • varmt og koldt vand netværk,
  • varme rør,
  • opvarmede gulve,
  • luftfordeling

Sortimentet af rør fremstillet ved tryk:

PN 10 - gælder for vandforsyningsnet og gulvvarme (kun ikke-forstærkede versioner);

PN 16 - gælder for højtryksvandforsyningsnet og til lavtryksvarmesystemer (kun ikke-forstærkede versioner);

PN 20 - gælder for varmtvandsforsyning og opvarmning netværk (fiberforstærket Fiber og aluminium Stabi produceres).

Spike PP Fiberrør forekommer med et specielt værktøj uden ekstra overfladebehandling, samt spike almindelige polypropylenrør. Materialer har lav termisk ekspansion. Det er cirka 3 gange lavere end for PPR-rør af alle polymerer. Fiberrør er lette, men beholder stadig deres styrke.

Rør FV-Plast

Ansøgninger angivet af en tjekkisk producent:

  • varme forsyning netværk;
  • varme gulve;
  • luftkanaler;
  • industrielle rørledninger;
  • landbrugsrørledninger (vandingssystemer og andre);
  • vandforsyning.

Tjekkiske PP-rør FV-Plast findes i to versioner: med forstærkningsindsats lavet af STABI aluminium og forstærket med FASER glasfiber. Begge sorter produceres ved coextrusion.

Tjekkiske rør anmeldelser

Netværket kan ikke finde negative anmeldelser af polypropylenrør produceret i Tjekkiet. Dette er en kvalitetsstandard, bevist af tiden og tusindvis af forbrugere.

PP rør af russisk fremstilling

Der er mange russiske producenter på det hviderussiske marked. Blandt dem er PRO AQUA, firmaet "Plastic", som producerer rør under varemærket "RVK", Heisskraft, Politek, Santrade. Overvej et par forslag, da i de vigtigste produkter er meget ens i egenskaber og kvalitet.

PRO AQUA rør

Anvendelsesområder for materialer, der er specificeret af den russiske producent:

  • industrielle vandforsyning rørledninger;
  • Vandledninger til administrative og beboelsesbygninger;
  • rørledninger til opvarmning af boliger;
  • rørledninger stationer udstødning, desinfektion, vandrensning, afsaltning;
  • teknologiske rørledninger
  • pneumatiske linjer;
  • luftkanaler.

PRO AQUA-rør har gode forbrugsegenskaber. På grund af polymeren af ​​høj kvalitet tjener de i lang tid på grund af mangel på metal i sammensætningen, som de ikke korroderer, og på grund af deres lave vægt passer de let. Polypropylenprodukter er kemisk resistente over for forskellige medier, men samtidig er de uskadelige og kan anvendes til mad (drikke) vandforsyning.

RVK rør

Anvendelsesområdet for PP-rør i RVK-mærket er lidt mindre end for PRO AQUA-rør. Virksomheden producerer flerlagsrør PN 25 med formlen PPR / Al / PPR (polypropylen / aluminium / polypropylen). Sådanne modeller er egnede til varmtvandsrørledninger og varmeledninger. På trods af forsikringerne fra sælgerne er disse PP-rør ikke meget positive anmeldelser fra forbrugerne.

Anmeldelser om russisk lavede rør

Der er så mange meninger om brugere om kvaliteten af ​​russiske rør, da der er producenter, der producerer dem. Fra retfærdigt negative udsagn om RVK til helt acceptable noter om Heisskraft. Men markedet står ikke stille, hele tiden er der nye, uudforskede mærker med god kvalitet. Absolut ikke at sige, at alle russiske produkter er værdige eller uværdige for købernes opmærksomhed.

konklusioner:

Som det viste sig, er fremstillingslandet virkelig en vigtig indikator ved valg af PP-rør. Ifølge forbrugerne er tjekkiske produkter altid af høj kvalitet, men de har en passende pris. Ukrainske rør giver heller ikke klager, men mere foretrukket til prisen. Erhvervelsen af ​​russisk materiale er i de fleste tilfælde køb af en kat i en taske, der er begge mærker med varer af høj kvalitet og med lavt.

Polypropylen Tyrkiet / Kina / Rusland (Side 1 af 3)

Sider 1 2 3 Næste

Du skal logge ind eller registrere for at skrive et svar.

Stillinger 1 til 15 af 41

# 1 Tema fra Justin 06-07-2015 15:22:33

  • Justin
  • hengivne
  • Tilmelding: 09-08-2010
  • Indlæg: 196

Emne: Polypropylen Tyrkiet / Kina / Rusland

Kort om dig selv og motiverne til at skabe dette emne.
Jeg repræsenterer firmaet LLC "PolimerTorg" levering af polypropylen rør. Lukkeventiler. Brusere. Akryl bade.

Nu om motiverne:
1. Et stort ønske om at møde med montørerne af vores by.
2. Gennem dialog for at komme til gensidigt fordelagtigt samarbejde.
3. I fremtiden planlægger jeg at oprette en platform på internettet, hvor jeg vil forsøge at kombinere alle de etablerede kontakter med installatørporteføljen (hvem er interesseret og hvem vil hjælpe, foreslå noget, skrive dine tanker, skrive i en personlig, glad for at tale om dette emne).
4. Hjælp med valget af befolkningen.

I dag er Kostroma-markedet fyldt med alle slags polypropylenrør.
1. Tyrkiet
- Dizayn
- Plastherm
- Tebo

2. Kina
- RBK
- Valtec
- blå ocean
- meerplast

3. Rusland
- Formul det er Valfex er placeret som tyrkisk
- Politek
- fd
- Fusitek

Faktisk vil jeg gerne høre din mening om visse producenter.
Hvad først og fremmest være opmærksom ved valg af materialer. Hvilke problemer opstod under installationen.
Jeg foreslår følgende format: Kort om dig selv, reklame er velkommen, og vi deler vores erfaring.

Polypropylenrør: firmaer og anmeldelser

Udskiftning af rørledninger og opvarmning af metalrør med polypropylenrør giver dig mulighed for permanent at slippe af med de ulemper, at støbejern eller stål er underlagt. Plast er ikke underlagt korrosion, falder ikke sammen under indflydelse af lav temperatur, er let og forholdsvis billigt. På grund af populariteten er det svært at vælge polypropylenrør: Virksomhederne tilbyder forbrugerne et stort udvalg. Denne artikel præsenterer forbrugeranmeldelser, samt en kort beskrivelse af kvaliteterne af de mest populære af prisen for kvalitetsprodukter af rørindustrien.

Vurdering af fabrikanter af rør vil hjælpe med at vælge, hvilke polypropylenrør er bedre.

Vurdering af producenter af rør

Vi giver en vurdering baseret på vurderinger fra både ejerne af lejligheder og landhuse med installerede polypropylenrør og installatører selv i sin helhed:

  1. Produkter fremstillet i Tyskland:
  • Bänninger;
  • Akwatherm;
  • Wefatherm;
  • Rehau. Karakteristika for hver af dem i artiklen "Tyske polypropylenrør."
  1. De tjekkiske rør placeres med sikkerhed i anden række:
  • Ekoplastik;
  • FV-Plast (se "Tjekkiske Polypropylenrør" nedenfor).
  1. Det tredje er billigere og lidt ringere i kvalitetsprodukter fra Tyrkiet:
  • Tebo;
  • Pilsa;
  • Vesbo;
  • Valtek;
  • FIRAT;
  • kalde;
  • Jakko;
  • Dyzain (deres egenskaber under linket "tyrkiske polypropylenrør").
  1. Kina er ikke tilfreds med kvaliteten, undtagelsen er mærket:
  • BLUE OCEAN (anmeldelser af kinesiske produkter "Kinesisk polypropylenrør").
  1. Endelig er budgetmuligheden - russisk fremstillede produkter:
  • PRO AQUA;
  • RVC;
  • Heisskraft;
  • Santrade;
  • Politek (anmeldelser på mere populære producenter under "russiske polypropylenrør").

Så lad os gå videre til overvejelsen af ​​produkter fra det tjekkiske og russiske polypropylen.

Tjekkisk-lavede rør

Rør Ekoplastik Tjekkisk firma WAWIN Ecoplastik

Standarden i polypropylensystemer er systemet Ecoplastic. Siden systemet er kommet ind i markedet har dette system været i stand til at etablere sig fra den bedste side. Det er blevet meget populært på grund af den ret høje kvalitet af beslag og rør fremstillet af polypropylen Ecoplastic fra firmaet WAWIN Ekoplastik s.r.o - Tjekkiet.

Udvalget af produkter Ecoplastic

Tjekkiske rør fremstillet af polypropylen VAVIN Ecoplastic anvendes:

  1. til distribution af varmt og koldt vand, central- og gulvvarme samt til distribution af luft;
  2. PN 10 - til distribution af koldt vand og gulvvarme
  3. PN 16 - til distribution af koldt vandforsyning ved forhøjet tryk og til rørledninger fremstillet af polypropylen af ​​centralvarmeforsyning ved reduceret tryk;
  4. PN 20 - til distribution af varmt vandforsyning og centralvarme.

Ekoplastiske rør fremstilles i følgende rækkevidde:

  • PP-R Ecoplastic rør, der er plastik - PN 10, PN 16, PN 20;
  • flerlags Ecoplastik Stabi rør - PN 20 bestående af plastik og aluminiumsfolie - indenfor plast;
  • Fiber polypropylen rør;
  • kombinerede og alle plastikbeslag.

Typer af rør: Solid, forstærket med aluminiumsfolie og glasfiber

Fiber polypropylen rør fremstillet af Wavin Ekoplastik - Tjekkiet - forstærket med glasfiber. De anbefales til enheden:

  • indre og eksterne koldtvandsanlæg;
  • varmeforsyning;
  • varmt vand samt
  • til servering varmt og
  • koldt vand.

Fayber rør svejsning finder sted uden overfladebehandling, det er nøjagtigt det samme som svejsning af de mest almindelige polypropylen rør. Fiberrør har en lineær termisk udvidelse mindre end 3 gange så høj som PPR-rør, som er plastik. Fiberrør har en temmelig lav vægt, men samtidig beskytter de styrke.

Fiberforstærket rørstruktur

Rør FV-Plast

Påfør rør FV-Plast produktion Tjekkiet for systemer:

  • varmeforsyning;
  • varmt gulv;
  • vandforsyning.

Tjekkiske polypropylenrør er kommercielt tilgængelige med en aluminiumindsats, som gør dem modstandsdygtige mod temperaturændringer og hårde. I en ret bred ydeevne præsenteres de formede elementer, hvorved det er muligt at løse eventuelle ret komplekse problemer med varmeforsyning og vandforsyning. Der er flere typer rør FV-Plast:

  1. PP-R rør er designet til:
  • indenlandske koldt vand rørledninger;
  • varmtvandsrørledning i hjemmet;
  • centralvarme;
  • underjordisk opvarmning
  • luftkanaler;
  • arbejder i industrien;
  • arbejder i landbruget.

Disse rør er letvægts og har let proces, hvilket gør installationen enkel, hurtig og sikker. Tilstedeværelsen af ​​indvendig vægts svage rude og svejsebegrebet kan reducere tryktab i rørledningerne betydeligt.

  1. PP-R rør, der består af flere lag, i produktionen af ​​plast bruger de mest moderne teknologier - co-ekstrudering. Som et resultat heraf kombineres de fordelagtige egenskaber ved adskillige materialer i en enkelt produkt.
  1. Rørene STABI med en indsats fra aluminium, 4 m lang, er beregnet til:
  • ledninger under gulvet af varmt vand;
  • afkøling og
  • varme vand varmeledende varmeforsyning;
  • klimaanlæg (underlagt brug af lav termisk udvidelse og høj styrke i røret). Ved installation af sådanne rør er der ikke behov for at anvende understøtningsbjælker.
  1. FASER rør med glasfiber, som er 4 m lange, betragtes som universelle. Sådanne rør er designet til meget krævende ledninger:
  • drikkevand;
  • opvarmning vand;
  • varmt vand.

Sådanne rør har høj styrke og termisk ekspansion er fire gange lavere end PPR-rør, selv om de kan svejses lige så let. FASER-rør er også ideelle til grundvarmekabler.

Russiske rør

PRO AQUA rør

Rør PRO AQUA fremstillet i Rusland anvendes i forskellige systemer:

  • vandforsyning i industribygninger;
  • vand i beboelsesbygninger;
  • vandforsyning i kontorbygninger;
  • vandbehandling;
  • varmeforsyning;
  • pneumatiske linjer;
  • teknologiske rørledninger.

I rør er den højest mulige temperatur + 95 ° С.

PRO AQUA-propylenrørene virker i temmelig lang tid, de korroderer ikke, monteres let, har høj kemisk modstandsdygtighed i rørledninger og beslag og er også harmløse.

Ifølge data fra tests udført af Egoplast med tilsvarende mærkning er rørstyrken 1,6 gange højere sammenlignet med kinesiske modparter. Den maksimale styrke af Pro Aqua rørene findes i bordet.

Udseende Pro Aqua

Kun russiske Pro Aqua-rør er i stand til at modstå et tryk på 79,5 atm, og de vil derfor kunne tjene meget længere end andre rør i denne priskategori.

RVK rør

Virksomheden Plastic, der har RVK varemærket, i Rusland for første gang siden 2007 har produceret flerskiktsrør fremstillet af polypropylen PN 25, ved hjælp af PP-R / Al / PP-R polypropylen til deres fremstilling. Russiske RVK-rør til varmtvands- og varmeforsyningssystemer har en diameter på 20 mm til 50. RVK rør er internt forstærket med et lag aluminium placeret i midten af ​​rørvæggene, mens de forstærkede rør derimod har et lag aluminium udenfor. RVK-anlægget er beliggende i Orenburg.

Men vurderinger fra købere har en negativ vurdering af RVC rør. Den største ulempe ved sådanne rør betragtes som "walking størrelser".

RVK forstærket med glasfiber

Heisskraft og Santrade rør

Den russiske fabrik til produktion af rør Heisskraft er beliggende i Moskva-regionen, i byen Pushkino. Selvom fabrikanten hævder, forstærkes produkterne direkte i Tyskland.

Hvad angår kvaliteten af ​​Heisscraft-rør, hævder anmeldelser, at dets niveau er ret godt. Mange forbrugere tager sig af den grå farve af produkter, hvilket forklares ved at tilføje teknisk sod i sammensætningen. Dette stof har allerede etableret sig som en fremragende stabilisator til plastrør, så det bør ikke forårsage spænding, men hellere glæde forbrugerne.

Hvad angår et andet russisk lavet rør, Santrade, er det værd at bemærke den absolutte mangel på feedback på mærkeprodukter i byggeprojekter. Mest sandsynligt har det endnu ikke erhvervet det rette niveau af popularitet.

Heisskraft rør (venstre) og Santrade (højre)

Politik rør

Selv om der er forskellige anmeldelser på internettet om Politek TM produkterne, kan det konkluderes, at kvaliteten er "ikke dårlig, gennemsnitlig". For eksempel er Polytec-2000 rør med omtrent samme vægtykkelse som analogerne ifølge installatører mere modtagelige for kompression deformation.

Hvad angår installationsprocessen selv, er den næsten identisk med installationen af ​​lignende produkter og skaber ingen problemer.

Der kan opstå vanskeligheder ved køb af polytec af Polytec fittings, da de ikke altid er til salg. Af denne grund bør de købes samtidigt med rørene selv for at sikre korrekt pipelinehomogenitet.

Udseende af Polytec rør

Andre dele af bedømmelsen:

Vi håber du finder vores anmeldelse nyttig. Hvis du er interesseret i Pragma-produkter, kan du læse om dem i artiklen "Østrigske Pragma-rør".

Om russisk fremstillede Korsis rør mere detaljeret i artiklen "Korsis pipes".

Sådan vælges de bedste rør af polypropylen

Polypropylenrør anses af mange for at være de bedste. De har virkelig meget gode tekniske og operationelle egenskaber: de korroderer ikke, interagerer ikke med vand, ændrer ikke sammensætningen og smager, har lang levetid - op til 50 år har meget glatte vægge, hvor der ikke falder ud form. Generelt er der mange fordele. Det er fortsat at beslutte, hvilke polypropylenrør er bedre, og det er slet ikke let. Vi bliver nødt til at forstå nogle af de komplicerede.

At beslutte, hvilke polypropylenrør er bedre, er ikke let.

Hvad er og hvad der er bedre

Strukturen af ​​polypropylenrør er af tre typer:

  • Enkelt lag. Væggene er helt lavet af polypropylen.
  • Trelags:
    • glasfiberforstærket - glasfiberfilamenter er forseglet mellem to lag polypropylen;
    • forstærket med folie - designet er ens.

Nu kort om hvorfor forstærkede polypropylenrør. Faktum er, at dette materiale har en stor varmeudvidelseskoefficient. En meter af et enkeltlagsrør, når det opvarmes til 100 ° C, bliver 150 mm længere. Dette er meget, selv om ingen vil varme dem så meget, men ved lavere temperatur deltas er længden i længden ikke mindre imponerende. For at neutralisere dette fænomen er kompenserende loops indstillet, men denne tilgang sparer ikke altid.

Typer af kompensatorer til polypropylenrør

Fabrikanterne har fundet en anden løsning - de begyndte at lave flerskiktsrør. Mellem to lag rent propylen lå de glasfiber eller aluminiumsfolie. Disse materialer er ikke nødvendige for at styrke eller andre formål, men kun for at reducere termisk forlængelse. Hvis der er et lag glasfiber, er termisk udvidelse 4-5 gange mindre, og med et lag folie - 2 gange. Kompensationssløjfer er stadig nødvendige, men de sættes mindre ofte.

Glasfiberforstærket rør til venstre, regelmæssigt enkeltlag til højre

Hvorfor forstærkning og glasfiber og folie? Pointen ligger inden for rækkevidde af driftstemperaturer. De med glasfiber kan modstå varme op til 90 ° C. Dette er nok til varmt vandforsyning, men ikke altid nok til opvarmning. I polypropylenrør forstærket med folie er temperaturområdet bredere - de modstår mellemvarme op til + 95 ° C. Dette er allerede nok for de fleste varmesystemer (undtagen dem, hvor der er faste brændkedler).

Hvilke slags CPD-rør passer til hvilke systemer?

På baggrund af ovenstående er det klart, hvilke polypropylenrør er bedre til opvarmning - folieforstærket, hvis systemets høj temperatur drift forventes (fra 70 ° C og derover). Ved lave temperaturvarmesystemer kan glasfiberforstærkede produkter anvendes.

Til koldt vandforsyning er eventuelle PPR-rør egnede, men den mest rationelle løsning er de sædvanlige enkeltlagssystemer. De koster en hel del, og i dette tilfælde er termisk udvidelse ikke så stor, en lille kompensator til et vandforsyningssystem i et gennemsnitligt privat hus er tilstrækkeligt, og i en lejlighed med en lille systemlængde gør de det slet ikke eller gør det mere "T" -formet.

Eksempel på polypropylen VVS

Til opførelsen af ​​varmtvandsanlægget er det bedst at tage et rør af polypropylen med et forstærkende lag af glasfiber. Deres kvaliteter er optimale her, men kan også bruges med et folielag. Bemærk venligst at kompensatorer er påkrævet.

Hvilket er lettere at installere

Når du beslutter, hvilke polypropylenrør er bedre, skal du være opmærksom på en sådan parameter som installationens kompleksitet. Alle typer er forbundet ved svejsning, og til sving, gafler mv. brug beslag. Selve svejseprocessen er ens for alle typer, forskellen er, at i nærværelse af aluminiumsfolie er forbehandling nødvendig - det er nødvendigt at fjerne folien til loddedybden.

Dette er den ydre forstærkning af polypropylenrør med folie.

Generelt er aluminiumforstærkning af to typer - ekstern og intern. Med ydersiden ligger folielaget tæt på yderkanten (1-2 mm), med det indre forstærkende lag ca. Det viser sig, at det hældes fra to sider med næsten det samme polypropylenlag. I dette tilfælde består forberedelse til svejsning også i at fjerne det ydre lag af propylen for hele svejsesdybden (og folien også). Kun under disse forhold kan den ønskede styrke af sømmen opnås. Alt dette forberedelse tager meget tid, men det mest irriterende er, at hvis der opstår en fejl, får vi en meget upålidelig forbindelse. Den farligste løsning er, når vandet siver til folien. I dette tilfælde falder polypropylen sammen før eller senere, forbindelsen vil strømme.

Svejsede folieforstærkede rør skal være korrekt

På baggrund af disse data er det muligt at konkludere, at hvis betingelserne tillader det, er det bedre at bruge enkeltlags- eller glasfiberforstærkede polypropylenrør. Tilhængere af aluminiumforstærkning siger, at folien desuden reducerer mængden af ​​luft, der kommer ind i systemet gennem væggene. Men folien bliver ofte perforeret, og det er langt fra nødvendigvis at gå i en kontinuerlig strimmel, der dækker rørets hele diameter. Ofte har den et langsgående hul. Trods alt er dens opgave at reducere mængden af ​​termisk ekspansion, og endda bånd af et mere stabilt materiale klare denne opgave.

Producenter af polypropenrør af høj kvalitet

Efter at have besluttet den type PPR-rør, du har brug for, skal du beslutte, hvilken producent der er bedre. Opgaven er ikke let, selvom der er tydelige markedsledere i kvalitet - tyskerne. Det er mærkeligt, men det viser sig meget ofte, at tyske byggematerialer er de bedste, og polypropylenrør er ikke en undtagelse - det er tyske produkter, der fører i kvalitetsindikatorer. Her er en liste over virksomheder, der har et meget godt omdømme:

  • (Boehringer). Rørene er fremstillet af tilfældig copolymer, så de kan bruges til at levere drikkevand.

Polypropylenrør Banninger (Baringer) har en karakteristisk grøn farve

En tysk polypropylenrør Wefatherm (Wefaterm)

Her kan du ikke engang sige, at nogle produkter er bedre, nogle - værre. Alt om det samme. Spørgsmålet er, hvilke firmaer der er repræsenteret i din by / region. De har kun en ulempe - mere end en anstændig pris. Andre bemærkes ikke.

Tjekkiske polypropylenrør er lige så populære. Med hensyn til kvalitet er de næsten lige så gode som tyske, men de er lidt lavere priser. Der er grundlæggende to mærker på markedet:

  • FV-Plast (PV-lag). Produktionen anvendes hovedsageligt i randomiseret copolymer type 3 (betegnet med PPR, til dato er den stadig den bedste). Produkterne er velegnede til transport af vand med en temperatur på op til + 90 ° C, har god fleksibilitet. Dette giver dig mulighed for at bruge færre beslag, hvilket betyder, at omkostningerne ved rørledningen til sidst vil være mindre (beslagene er dyre).
  • Wavin Ekoplastik (Wayne Ecoplastic). Brug copolymerer med forskellige tilsætningsstoffer. Denne kampagne har sit eget "trick" - når man forstærker et rør, anvendes folien perforeret. Dette opnår et bedre greb af alle lag.

Sortiment og formål med CPD rør Wavin Ekoplastik

Disse rør har også et godt omdømme og gode anmeldelser. Hvis du har dem i butikken, kan du tage det uden at tænke.

I mellemprissegmentet er der placeret tyrkiske polypropylenrør. Hvis begrebet "bedst" ​​indeholder en ikke meget høj pris, skal du vælge produkterne fra disse virksomheder:

  • Pilsa (Pils). Tre-lags glasfiberforstærket rør fremstilles. Et omfang - koldt og varmt vandforsyning, varmeanlæg.
  • TEBO (Tebo). Sortimentet af konventionelle polypropylenrør, der også er forstærket med glasfiber og folie. Velegnet til transport af kold og varm væske, gasser.
  • Valtek (Valtek). I produktion anvendes PPR-100 polypropylen, der har forbedrede styrkeegenskaber. Der er et komplet sæt - enkeltlags, flerlags, forstærket med glasfiber og massiv aluminiumsfolie.
  • Kalde (Calde). En tredje type tilfældig copolymer (PPR) anvendes, som kendetegnes ved øget styrke og fleksibilitet. Det er muligt at bruge til opvarmning, varmt og koldt vandforsyning, kloakken.
  • Vesbo (Vesbo). Dette tyrkiske firma fremstiller polypropylenrør med enkeltlag for koldt og varmt vand (op til 70 ° C), forstærket med perforeret folie egnet til opvarmning og varmt vand.

Vesbo produkter har et godt omdømme.

Næsten alle tyrkiske producenter af polypropylenrør opererer i det gennemsnitlige prisklasse. Kvaliteten af ​​produkterne er god, sortimentet er anstændigt. Hvis midler tillader, skal du vælge mellem disse producenter. Hvis du har brug for endnu flere budgetløsninger, skal du se på de russiske og kinesiske producenter:

  • Kinesiske rørledninger BLUE OCEAN har et godt omdømme. De kan bruges sikkert, problemer opstår sjældent.
  • Det russiske firma PRO AQUA (Pro Aqua) fremstiller hygiejneprodukter fra random-grade copolymer 3 (PPR). To typer rør fremstilles - enkeltlags og folieforstærket (solid forstærkning, stumpesting).
  • Orenburg-firmaet RVK fremstiller polypropylenrør i fuldt sortiment - både almindeligt og forstærket. Til en lav pris har de normal kvalitet. Ikke tysk, selvfølgelig, men for sådanne penge - ikke dårligt.

Produkterne af alle disse mærker har været på markedet i mange år, firmaer har et stabilt ry. Men med jævne mellemrum er der rapporter om, at nogle produkter var af meget lav kvalitet. Når de begynder at forstå, viser det sig, at en falsk blev købt. Med antallet af fejl kan man forresten måle populariteten af ​​et eller andet mærke: mange forfalskninger er et meget populært produkt. Hvordan man ikke laver en fejl ved køb - læs videre.

Hvordan ikke at fejle

Hvis du vælger bedre polypropylenrør, før du køber, skal du gå til producentens officielle hjemmeside. Du skal:

  • Husk, hvad logoet ser ud, hvilken skrifttype der bruges, hvilke bogstaver den har, hvilken farve de er skrevet, hvor mange store bogstaver. Generelt skal du lære logoet og dets skrivning. Dem, der gør falskhed, i titlen gør specifikt en fejltagelse, ændre / springe / fordoble et bogstav. Dette er gjort, så det er umuligt at klage - brevet er anderledes, et andet mærke.
  • Dernæst skal du udforske området, vælg hvad du vil købe. Undersøg derefter omhyggeligt farven, placeringsmærkerne. Hvis butikken tilbyder dig et produkt af den ønskede kampagne med en anden farve, størrelse osv., Og der er ikke sådan noget på den officielle hjemmeside, sælger de dig en falsk. Det er bedre at forlade og kigge efter en anden butik.

Alle vægge skal være perfekte.

Generelt skal du have et positivt indtryk af kvaliteten af ​​produkterne. Kun hvis alle "test" passerede, kan du købe.